Mięso mielone z warzywami

26 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

30 dkg mielonego mięsa
zielona pietruszka
mała cebula
1 pomidor
pół łyżeczki cynamonu
pół łyżeczki mielonych goździków
vegeta
pieprz
Na wierzch:
1 duży ziemniak
1 papryka czerwona
1 cukinia
1 duża lub 2 małe cebule
1 pomidor

Mięso mielone zagniatamy z 1 pomidorem i 1 cebulką pokrojone w drobną kosteczkę, natką pietruszki i przyprawami (cynamon, goździki, vegeta i pieprz). Wykładamy na dno dużego garnka posmarowanego olejem. Na mięso układamy warstwami warzywa pokrojone w grube plastry. Najpierw ziemniaki, papryka, cebula, cukinia, ziemniaki, pomidor i tak aż do wyczerpania wszystkich składników. Na wierzch posypujemy wegetą i zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy na małym gazie pod przykryciem około 1 godziny

file1264542483