Mięsny szpinak w 30 min.
To danie każdemu zasmakuje, nawet tym którzy nie za bardzo przepadają za szpinakiem:)
Składniki:
1 opakowanie mrożonego szpinaku
20 dag makaronu mogą być muszelki
2 konserwowe ogórki
30 dag mięsa mielonego wieprzowego- wołowego
2 parówki
cebula
oregano
mielona słodka papryka
oliwa z oliwek
keczup
15 dag żółtego sera
olej
Wykonanie:
Parówki oraz obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażam z mięsem na oleju. Szpinak przelewam wrzątkiem i dokładnie osączam. Makaron gotuję al dente z odrobiną oliwy. Odcedzam. Ogórki kroję w kostkę. Makaron mieszam z mięsem i warzywami. Doprawiam do smaku papryką i oregano. Krótko podsmażam. Żółty ser ścieram na tarce o dużych oczkach i posypuję nim potrawę. Zapiekam w kuchence mikrofalowej aż ser się rozpuści. Podaję z keczupem.
Smacznego:)