Mięsny szpinak w 30 min.

8 czerwca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

To danie każdemu zasmakuje, nawet tym którzy nie za bardzo przepadają za szpinakiem:)

Składniki:

1 opakowanie mrożonego szpinaku

20 dag makaronu mogą być muszelki

2 konserwowe ogórki

30 dag mięsa mielonego wieprzowego- wołowego

2 parówki

cebula

oregano

mielona słodka papryka

oliwa z oliwek

keczup

15 dag żółtego sera

olej

Wykonanie:

Parówki oraz obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażam z mięsem na oleju. Szpinak przelewam wrzątkiem i dokładnie osączam. Makaron gotuję al dente z odrobiną oliwy. Odcedzam. Ogórki kroję w kostkę. Makaron mieszam z mięsem i warzywami. Doprawiam do smaku papryką i oregano. Krótko podsmażam. Żółty ser ścieram na tarce o dużych oczkach i posypuję nim potrawę. Zapiekam w kuchence mikrofalowej aż ser się rozpuści. Podaję z keczupem.

Smacznego:)

file1307548635



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...