Mięsny szpinak w 30 min.

8 czerwca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

To danie każdemu zasmakuje, nawet tym którzy nie za bardzo przepadają za szpinakiem:)

Składniki:

1 opakowanie mrożonego szpinaku

20 dag makaronu mogą być muszelki

2 konserwowe ogórki

30 dag mięsa mielonego wieprzowego- wołowego

2 parówki

cebula

oregano

mielona słodka papryka

oliwa z oliwek

keczup

15 dag żółtego sera

olej

Wykonanie:

Parówki oraz obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażam z mięsem na oleju. Szpinak przelewam wrzątkiem i dokładnie osączam. Makaron gotuję al dente z odrobiną oliwy. Odcedzam. Ogórki kroję w kostkę. Makaron mieszam z mięsem i warzywami. Doprawiam do smaku papryką i oregano. Krótko podsmażam. Żółty ser ścieram na tarce o dużych oczkach i posypuję nim potrawę. Zapiekam w kuchence mikrofalowej aż ser się rozpuści. Podaję z keczupem.

Smacznego:)

file1307548635



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...