Mięsne szaszłyki z owocami

5 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego, jajko, cebula, czerstwa bułka, sól, pieprz, bułka tarta, truskawki, brzoskwinie, szkl. mleka, bułka tarta, olej do smażenia.

Bułkę namoczyć w mleku. Mięso wyrobić z jajkiem, odciśnięta bułką i posiekaną cebulą. Doprawić do smaku. Z masy formować małe kuleczki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju – najlepiej we frytownicy. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian owoce i klopsiki.

Dobre zarówno jako danie główne oraz jako przekąska na spotkaniu z przyjaciółmi.

file1341483662



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.