Na obiad: Kotleciki mielone z pieczarkami

13 września 2012, dodał: aliss06
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 400g mięsa
  • bułka (może być czerstwa)
  • jajko
  • cebula
  • 20 dkg pieczarek
  • sól, pieprz
  • zielenina
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia

Mięso oczyścić z błon i kości, pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Cebulę pokroić na części. Mięso, cebulę i odciśniętą bułkę zemleć. Do masy dodać jajko i  przyprawy, dokładnie wymieszać. Jeśli jest zbyt rzadka można dodać odrobinę bułki tartej lub kaszy manny. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodając odrobinę soli. Z  mięsa na dłoni zrobić placuszek, nałożyć porcję farszu pieczarkowego i  uformować w kotleta. Każdego obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z  obu stron. Pod koniec można podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aby mieć pewność, że mięso w środku nie będzie surowe.

file1347554190



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...