Miecznik z grilla

8 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Miecznik z grilla z rukolą

Składniki:
4 steki z miecznika
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
4 szklanki rukoli lub szpinaku
1/4 szklanki oliwy
½ kg pomidorków koktailowych
Garnish: posiekana natka pietruszki
Przygotowanie:
Ryby oprószyć solą i pieprzem, pokropić oliwą i grillować raz obracając od 8 do 10 min. Rukolę skropić oliwą, dodać przekrojone na pół pomidorki, na wierzch ułożyć rybę. Rybę polać 1 łyżką oliwy. Udekorować pietruszką. Można podawać z paluszkami chlebowymi i oliwkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...