Meksykańska pasta z czerwoną fasolą
Fasolka konserwowa czerwona jasna JAMAR to smaczny sposób na kuchnię meksykańską w domowym zaciszu.
NOWOŚĆ! Teraz także w nowej wersji PRZYGOTOWANE NA PARZE! Gotowanie na parze to najzdrowszy sposób obróbki termicznej warzyw. Dzięki temu zachowują one w pełni bogactwo składników odżywczych. Ciesz się oryginalnym smakiem meksykańskich potraw dzięki zdrowym produktom najwyższej jakości!
Cena: 2,60 zł (300 g)
MEKSYKAŃSKA PASTA Z CZERWONĄ FASOLĄ I PIECZONĄ PAPRYKĄ
SKŁADNIKI:
puszka Fasolki konserwowej czerwonej jasnej JAMAR
2 strąki czerwonej papryki
500 ml Passaty Pomidorowej JAMAR
marchewka
pietruszka
2 garści pestek słonecznika
3 łyżki płatków jaglanych
przyprawy: papryka mielona, papryka wędzona, sól, pieprz, czosnek, oregano
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Paprykę kroimy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i pieczemy skórką do góry. Gorącą, upieczoną paprykę przekładamy do garnka i przykrywamy pokrywką, żeby jeszcze chwilę parowała w środku (dzięki temu łatwiej zdejmiemy skórkę). Marchewkę i pietruszkę obieramy, trzemy na drobnych oczkach tarki i dusimy na patelni z odrobiną oleju. Uduszone warzywa miksujemy z odsączoną i wypłukaną fasolą, papryką pozbawioną skórki, pomidorami, słonecznikiem i przyprawami. Gotową pastę wrzucamy ponownie na patelnię i dusimy jeszcze 5 minut.