Medaliony w folii z owocami

21 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

1  porcja ok. 350 kcal

Składniki:

  • 20 dag chudego mięsa bez kości (schab środkowy lub polędwiczka wieprzowa, cielęcina lub indyk)
  • 1/2 łyżeczki oleju
  • 1 plasterek ananasa lub innego owocu, np. pomarańczy czy jabłka
  • sok z cytryny
  • sól
  • natka pietruszki

Wykonanie:

  1. Mięso umyć, osuszyć, uformować, zawinąć gałązkami natki pietruszki, skropić sokiem z cytryny.
  2. Kawałek folii aluminiowej wysmarować olejem, położyć gałązki natki, ułożyć mięso, zawinąć i włożyć do rozgrzanego piekarnika na 10 min.
  3. Po tym czasie rozwinąć i dopiec, wyjąć, ułożyć na plasterku ananasa, przyprawić solą, podawać z ryżem.

file1313958448



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...