Medaliony w folii z owocami

21 sierpnia 2011,
dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

1  porcja ok. 350 kcal

Składniki:

  • 20 dag chudego mięsa bez kości (schab środkowy lub polędwiczka wieprzowa, cielęcina lub indyk)
  • 1/2 łyżeczki oleju
  • 1 plasterek ananasa lub innego owocu, np. pomarańczy czy jabłka
  • sok z cytryny
  • sól
  • natka pietruszki

Wykonanie:

  1. Mięso umyć, osuszyć, uformować, zawinąć gałązkami natki pietruszki, skropić sokiem z cytryny.
  2. Kawałek folii aluminiowej wysmarować olejem, położyć gałązki natki, ułożyć mięso, zawinąć i włożyć do rozgrzanego piekarnika na 10 min.
  3. Po tym czasie rozwinąć i dopiec, wyjąć, ułożyć na plasterku ananasa, przyprawić solą, podawać z ryżem.

file1313958448



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....