Medaliony w folii z owocami

21 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

1  porcja ok. 350 kcal

Składniki:

  • 20 dag chudego mięsa bez kości (schab środkowy lub polędwiczka wieprzowa, cielęcina lub indyk)
  • 1/2 łyżeczki oleju
  • 1 plasterek ananasa lub innego owocu, np. pomarańczy czy jabłka
  • sok z cytryny
  • sól
  • natka pietruszki

Wykonanie:

  1. Mięso umyć, osuszyć, uformować, zawinąć gałązkami natki pietruszki, skropić sokiem z cytryny.
  2. Kawałek folii aluminiowej wysmarować olejem, położyć gałązki natki, ułożyć mięso, zawinąć i włożyć do rozgrzanego piekarnika na 10 min.
  3. Po tym czasie rozwinąć i dopiec, wyjąć, ułożyć na plasterku ananasa, przyprawić solą, podawać z ryżem.

file1313958448



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...