Medaliony morelowe

21 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg polędwicy wieprzowej, pociętej w poprzek na grube plastry
1/2 łyżki soli
mielony czarny pieprz
2 łyżeczki oleju sezamowego
1 1/4 szklanki moreli
sos sojowy
1 łyżka posiekanego marynowanego imbiru

Przygotowanie:

Posypać mięso po obu stronach solą i pieprzem. Rozgrzać olej w dużej patelni, smażyć wieprzowinę ok. 2 min. na każdej stronie. Dodać morele, imbir i sos sosjowy i dusić ok. 5 min. Podawać z ryżem i fasolką szparagową lub innymi zielonymi warzywami.
pork1



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....