Mazurki wielkanocne II

30 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

mąka 500 g
masło 1 kostka
jajka 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier do ciasta 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
lukier
polewa czekoladowa
cukiereczki do dekoracji
ozdoby z masy cukrowej

Mąkę, proszek do pieczenia i oba cukry siekamy nożem razem z zimnym masłem. Zagniatamy szybko ręką żeby nie było zbyt wilgotne i aby nie przyklejało się do ręki. Ciasto wałkujemy i wykrawamy foremkami w których będą się piekły.

Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut. Po przestudzeniu dekorujemy wedle uznania lukrem, polewą czekoladową i kolorowymi ozdobami cukierniczymi.

file1264864727



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...