Mazurki wielkanocne II

30 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

mąka 500 g
masło 1 kostka
jajka 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier do ciasta 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
lukier
polewa czekoladowa
cukiereczki do dekoracji
ozdoby z masy cukrowej

Mąkę, proszek do pieczenia i oba cukry siekamy nożem razem z zimnym masłem. Zagniatamy szybko ręką żeby nie było zbyt wilgotne i aby nie przyklejało się do ręki. Ciasto wałkujemy i wykrawamy foremkami w których będą się piekły.

Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut. Po przestudzeniu dekorujemy wedle uznania lukrem, polewą czekoladową i kolorowymi ozdobami cukierniczymi.

file1264864727



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...