Mazurki wielkanocne II

30 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

mąka 500 g
masło 1 kostka
jajka 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier do ciasta 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
lukier
polewa czekoladowa
cukiereczki do dekoracji
ozdoby z masy cukrowej

Mąkę, proszek do pieczenia i oba cukry siekamy nożem razem z zimnym masłem. Zagniatamy szybko ręką żeby nie było zbyt wilgotne i aby nie przyklejało się do ręki. Ciasto wałkujemy i wykrawamy foremkami w których będą się piekły.

Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut. Po przestudzeniu dekorujemy wedle uznania lukrem, polewą czekoladową i kolorowymi ozdobami cukierniczymi.

file1264864727



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...