Mazurki wielkanocne II

30 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

mąka 500 g
masło 1 kostka
jajka 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier do ciasta 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
lukier
polewa czekoladowa
cukiereczki do dekoracji
ozdoby z masy cukrowej

Mąkę, proszek do pieczenia i oba cukry siekamy nożem razem z zimnym masłem. Zagniatamy szybko ręką żeby nie było zbyt wilgotne i aby nie przyklejało się do ręki. Ciasto wałkujemy i wykrawamy foremkami w których będą się piekły.

Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut. Po przestudzeniu dekorujemy wedle uznania lukrem, polewą czekoladową i kolorowymi ozdobami cukierniczymi.

file1264864727



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...