Maślanka naturalna Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej

8 lutego 2021,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Maślanka, chociaż nazwa wskazuje na jej powinowactwo z masłem, jest produktem lekkostrawnym i świetnym składnikiem niskokalorycznej diety. Usprawnia procesy trawienne, dba o optymalny skład mikroflory jelitowej i przede wszystkim doskonale smakuje. A że jest odżywcza – po jej wypiciu dłużej pozostajemy nasyceni, co ważne w przypadku osób dbających o figurę i wagę. Pod warunkiem, że wybierzemy produkt o jak najkrótszym składzie. Jak w przypadku maślanki naturalnej Czarnocin.

Maślanka naturalna Czarnocin ma w składzie wyłącznie pasteryzowane mleko, białka mleka i żywe kultury bakterii mlekowych. Docenimy jej orzeźwiający, lekko kwaskowaty, ale jednocześnie delikatny i łagodny smak. To fermentowany napój mleczny, który jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, wapnia, witamin z grupy B oraz rozpuszczalnych w tłuszczach witamin A, D, E oraz K. Probiotyczne bakterie mlekowe dbają o dobrostan naszego drugiego mózgu, czyli jelit – dlatego maślanka przyda się w trakcie antybiotykoterapii, bo zapobiega niekorzystnym zmianom w składzie mikroflory jelitowej.

Maślanka Czarnocin jest lekkostrawna – zapobiega wzdęciom, zaparciom. Laktoza zawarta w maślance jest lepiej tolerowana przez osoby z niedoborem enzymu laktazy niż mleko, gdyż w wyniku fermentacji przeprowadzonej przez bakterie fermentacyjne dwucukier jest rozkładany do glukozy i galaktozy, co nie wywołuje nieprzyjemnych objawów ze strony układu pokarmowego.

Opakowanie ma wygodny dzióbek do picia – wystarczy oderwać nieco wieczko i można wygodnie wypić maślankę, bez obawy o wylanie napoju. Nie grożą nam również „mleczne wąsy” pod nosem.

Można ją wypić w naturalnej postaci jako dodatek do chleba, bułki, kanapki lub domowego ciasta, można wzbogacić o owoce, warzywa, płatki lub musli, tworząc wyśmienity koktajl. Maślanka będzie świetną bazą do rozmaitych potraw na ciepło i zimno. Latem jest niezastąpiona jako składnik chłodnika.

W swojej naturalnej postaci ceniona jest przez osoby stosujące diety niskotłuszczowe, diabetyków oraz osoby nietolerujące laktozy.

Do czego?

Do dań na ciepło i zimno, do picia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 38 kcal (159 kJ)

Tłuszcz: 0,8 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g

Węglowodany: 4,4 g

W tym cukry: 4,3 g

Białko: 3,2 g

Sól: 0,1 g

Opakowanie: kubeczek 170 g (cena ok. 0,80 zł), worek 500 g (cena ok. 1,60 zł)

www.czarnocin.net

***

Milkpol S.A., sygnujący swoje produkty marką Czarnocin, od lat propaguje picie mleka wśród dzieci i młodzieży. Dlatego też uczestniczy w programie dopłat do spożycia mleka i przetworów mlecznych w placówkach oświatowych.

Produkty marki Czarnocin powstają dzięki naturalnym składnikom najwyższej jakości. Wykorzystują świeże mleko pochodzące z lokalnych gospodarstw. Są bogate w białko, wapń, witaminy i mikroelementy. W ich produkcji nie stosuje się konserwantów, chemicznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego. Naszym celem jest zatrzymanie w gotowych produktach jak największej liczby cennych składników zawartych w naturalnym mleku. Fakt ten potwierdzają certyfikaty, które są gwarancją wysokiej jakości.



FORUM - bieżące dyskusje

Konferencje w Hotelu
Chyba coraz mniej takich wydarzeń, firmy już nie inwestują w eventy tak jak kiedyś...
Prezent dla rodziców
Teraz nie ma już tego zwyczaju, mlodzi chcą tylko dla siebie wszystko...
Meningokoki
Jednak szczepienia zmniejszyły śmiertelność wśród dzieci....
Ptak Outlet
Bo każdy ma już tyle ciuchów w domu, że bez sensu kupować kolejne....