Maślane ciasteczka z migdałami

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dag.mąki tortowej

1i1/2 kostki masła

20dag.cukru pudru

2 łyżki kwaśnej śmietany

1 szklanka posiekanych migdałów

3 żółtka

łyżka soli

Przygotowanie:

Masło posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, cukier, śmietanę i sól.
Całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 1 godzinę.Po tym czasie ciasto rozwałkować i pokroić na romby.
Posypać je migdałami, lekko wciskając w ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....