Masala ze słodkich ziemniaków i bakłażana

23 listopada 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 łyżki oleju słonecznikowego
1 duża cebula, obrana i pokrojona w cienkie plasterki
45 dag słodkich ziemniaków, obrane i pokrojone w 2,5 cm kawałki
1 mały bakłażan pokrojony w 2,5 cm kawałki
2 cukinie, pokrojone w plasterki
1 czerwona papryka, pokrojona, bez nasion
2 łyżki pasty carry (średnio ostrej)
40 dag pokrojonych pomidorów
2 łyżki sosu sojowego Kikkoman Less Salt
300 ml wywaru warzywnego
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
15 dag jogurtu naturalnego
świeża kolendra posiekana do dekoracji

Sposób przygotowania:

Rozgrzej olej na dużej, głębokiej patelni, dodaj cebulę i smaż delikatnie przez 5 minut. Dodaj ziemniaki i gotuj przez kolejne 5 minut.

Następnie dodaj bakłażan i cukinię i smaż przez kolejne 5 minut jeszcze przed dodaniem czerwonej papryki. Po czym wymieszaj wszystkie składniki z pastą curry.

Dodaj pomidory, sos sojowy Kikkoman Less Salt oraz wywar z warzyw i doprowadź do wrzenia.

Przykryj patelnię pokrywką i gotuj przez kolejne 30 minut, lub do momentu, w którym warzywa staną się miękkie.

Wymieszaj mąkę kukurydzianą z jogurtem i wlej do patelni. Duś wszystko na małym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje. Gotuj 2-3 minuty dłużej, następnie posyp kolendrą i podawaj z gotowanym ryżem, indyjskim pieczywem i czatnim.

file1448141626



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...