Masa serowa

25 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Wymieszaj 3 sereki homogenizowane waniliowe z cukrem waniliowym, łyżką cukru, 2 łyżeczkami aromatu pomarańczowego. 9 łyżeczek żelatyny rozpuśc w  małej ilości wody, podgrzej  na małym ogniu do rozpuszczenia.  Wymieszaj z 3 łyżkami masy serowej, potem powoli z resztą masy. Otrzymany krem schłodź. Ubij na sztywno 200 ml śmietany kremówki, dodaj do masy serowej kiedy zacznie tężec.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...