Marynowany stek z grilla

12 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Marynowany stek z grilla
Składniki:
2 kg mięsa
1 szklanka sherry
1/4 szklanki sosu Worcestershire
1/4 szklanki sosu sojowego
1/4 szklanki miodu
3 ząbki czosnku
2 łyżki świeżych liści rozmarynu, posiekanych
1 łyżeczka papryki
2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Składniki marynaty wymieszać, polać mięso w naczyniu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godz., obracając kilka razy. Przygotować grilla. Wyjąć steki z marynaty, pozostawić na 10-15 min. Grillować, obracając raz, przez ok. 8 min. Zdjąć z grilla, pokroić i podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...