Marynowany stek z grilla

12 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Marynowany stek z grilla
Składniki:
2 kg mięsa
1 szklanka sherry
1/4 szklanki sosu Worcestershire
1/4 szklanki sosu sojowego
1/4 szklanki miodu
3 ząbki czosnku
2 łyżki świeżych liści rozmarynu, posiekanych
1 łyżeczka papryki
2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Składniki marynaty wymieszać, polać mięso w naczyniu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godz., obracając kilka razy. Przygotować grilla. Wyjąć steki z marynaty, pozostawić na 10-15 min. Grillować, obracając raz, przez ok. 8 min. Zdjąć z grilla, pokroić i podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...