Marynowany stek z grilla

12 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Marynowany stek z grilla
Składniki:
2 kg mięsa
1 szklanka sherry
1/4 szklanki sosu Worcestershire
1/4 szklanki sosu sojowego
1/4 szklanki miodu
3 ząbki czosnku
2 łyżki świeżych liści rozmarynu, posiekanych
1 łyżeczka papryki
2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Składniki marynaty wymieszać, polać mięso w naczyniu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godz., obracając kilka razy. Przygotować grilla. Wyjąć steki z marynaty, pozostawić na 10-15 min. Grillować, obracając raz, przez ok. 8 min. Zdjąć z grilla, pokroić i podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....