Marynowane opieńki

4 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

opieńki
4 szkl octu
1 szkl wody
przyprawy:
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
ziele angielski
pieprz ziernisty
listek laurowy
cebula
Opieńki czyścimy, płuczemy dokładnie i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 minut. Odsączamy na sicie.
Zalewę zagotowujemy i zalewamy dobrze odsączone grzyby w słoikach.  Na wierzch słoików dodać jeszcze po 2 plasterki cebuli wcześniej przelanej gorącą wodą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut.

file1265297507



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....