Marynowane opieńki

4 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

opieńki
4 szkl octu
1 szkl wody
przyprawy:
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
ziele angielski
pieprz ziernisty
listek laurowy
cebula
Opieńki czyścimy, płuczemy dokładnie i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 minut. Odsączamy na sicie.
Zalewę zagotowujemy i zalewamy dobrze odsączone grzyby w słoikach.  Na wierzch słoików dodać jeszcze po 2 plasterki cebuli wcześniej przelanej gorącą wodą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut.

file1265297507



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...