Marynowane opieńki

4 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

opieńki
4 szkl octu
1 szkl wody
przyprawy:
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
ziele angielski
pieprz ziernisty
listek laurowy
cebula
Opieńki czyścimy, płuczemy dokładnie i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 minut. Odsączamy na sicie.
Zalewę zagotowujemy i zalewamy dobrze odsączone grzyby w słoikach.  Na wierzch słoików dodać jeszcze po 2 plasterki cebuli wcześniej przelanej gorącą wodą. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut.

file1265297507



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...