Marynaty firmy KAMIS | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Marynaty firmy KAMIS

18 listopada 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny



Marynaty w płynie KAMIS jako pierwsze na rynku są teraz dostępne bez konserwantów.

Marynaty w płynie KAMIS to produkty bardzo praktyczne – szybkie w działaniu (wystarczy 1 godzina marynowania), gotowe do użycia (nie wymagają żadnych dodatków smakowych), a teraz również zdrowe. Nie zwiększają kaloryczności marynowanego mięsa, gdyż nie zawierają dodatku oleju, jednocześnie nadają mu niepowtarzalny smak i aromat.

Polki smarynata_klasyczna_plynna_kamisą bardzo praktyczne. Chętnie sięgają po produkty kulinarne, które są wygodne, szybkie w działaniu, a przede wszystkim – gwarantują doskonały efekt kulinarny. Coraz częściej, do listy najistotniejszych cech produktów spożywczych dodawany jest aspekt zdrowotny i naturalność składników. Ważna staje się nie tylko smaczne, ale i zdrowe żywienie.

Marynaty w płynie KAMIS to „kulinarny przebój”, który z pewnością doceni każda pani domu. Łączą w sobie bowiem cechy produkty wygodnego i łatwego w użyciu, nie wymagają dodatkowych składników, są szybkie w działaniu i zdrowe. Wystarczy zalać mięso marynatą i zostawić na godzinę, by aromatyczne zioła i przyprawy sprawiły, że stanie się ono soczyste i smaczne. Marynaty, starannie dobrane do gatunków mięs, dodają finezji, nawet powszechnie znanym potrawom. Dzięki płynnej, gęstej konsystencji, marynaty nie spływają z mięsa i sprawiają, że jest ono soczyste, miękkie i kruche.

Marynaty są uniwersalne i mają szerokie zastosowanie. Doskonałe do wszystkich rodzajów mięs, w szczególności karkówki, żeberek i drobiu – polecane zarówno do mięs grillowanych, jak i pieczonych i smażonych.marynata_orientalna_plynna_kamis

Opakowanie marynaty wystarcza do zamarynowania 500 g mięsa, czyli porcji dla 2-3 osób. Jest to idealna porcja do jednorazowego zastosowania.

Nowe opakowania marynat KAMIS są przejrzyste i dobrze komunikują wszystkie zalety produktu.

W ofercie KAMIS dostępne są marynaty płynne w kilku zróżnicowanych wariantach smakowych:

* Marynata Klasyczna, 75 g

Powstała na bazie czosnku, cebuli, pieprzu, jałowca, liścia laurowego. Nadaje mięsu złocisto-brązowy kolor i wyrazisty smak, charakterystyczny dla kuchni polskiej.

* Marynata Szlachecka, 75 g

Dzięki dodatkowi słodkiej i ostrej papryki oraz przypraw korzennych nadaje mięsu wyrazisty charakter, a dodatek musztardy miodowej sprawia, że pieczeń zyskuje delikatnie słodką nutę.

* Marynata Ognista, 75 g

Powstała na bazie chilli, pieprzu, ostrej musztardy nadających mięsu pikantny charakter. Wzbogacona delikatną nutą miodu, imbiru, cynamonu i gałki muszkatołowej wydobywających z pieczeni niepowtarzalny aromat.

* Marynata Orientalna, 75 g

W jej recepturze dominują takie składniki jak: kmin rzymski, cynamon, imbir i sos sojowy. Nadaje mięsom nutę smakową charakterystyczną dla kuchni Dalekiego Wschodu.

* Marynata Tex-Mex, 75 g

Dzięki głównym składnikom – powidłom śliwkowym, papryczkom chili i przetartym pomidorom nadaje mięsu pikantno-słodkawy smak, typowy dla kuchni teksańsko-meksykańskiej.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...