Marynata piwno-miodowa

7 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

6 cebul /50 dag/, ¾ l octu winnego lub owocowego, 3 łyżki miodu, 3 liście laurowe Prymat, 15 ziaren pieprzu czarnego Prymat, ½ l jasnego piwa

Obrać cebulę i pokroić w krążki. Ocet w garnku wymieszać z miodem i zagotować. Dodać liście laurowe oraz zgniecione ziarna pieprzu, ponownie zagotować a następnie schłodzić. Na koniec połączyć z piwem i wymieszać.

Marynata specjalnie nadaje się do ryb, które należy w niej trzymać 48 godz.



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.