Marynata piwno-miodowa

7 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

6 cebul /50 dag/, ¾ l octu winnego lub owocowego, 3 łyżki miodu, 3 liście laurowe Prymat, 15 ziaren pieprzu czarnego Prymat, ½ l jasnego piwa

Obrać cebulę i pokroić w krążki. Ocet w garnku wymieszać z miodem i zagotować. Dodać liście laurowe oraz zgniecione ziarna pieprzu, ponownie zagotować a następnie schłodzić. Na koniec połączyć z piwem i wymieszać.

Marynata specjalnie nadaje się do ryb, które należy w niej trzymać 48 godz.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....