Zapiekanka z canneloni
Artykuł zewnętrzny
Składniki-
0,5 kg mięsa mielonego z indyka
1 opakowania makaronu Cannelloni
1 cebula
puszka zielonego groszku
8 pieczarek
200 g sera żółtego
słoik sosu Bolognese
3 ząbki czosnku
olej
sól,pieprz i świeża bazylia
0,5 kg mięsa mielonego z indyka
1 opakowania makaronu Cannelloni
1 cebula
puszka zielonego groszku
8 pieczarek
200 g sera żółtego
słoik sosu Bolognese
3 ząbki czosnku
olej
sól,pieprz i świeża bazylia
Sposób przyrządzenia
…Mięso mielone przyprawić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną oleju. Dodać mięso i smażyć całość, tak długo aż mięso nie będzie surowe. Pieczarki umyć i pokroić. Mięso wymieszać z sosem pomidorowym,dodać posiekany czosnek i odstawić do przestudzenia.Następnie dodać do farszu groszek z puszki. Pieczarki przesmażyć na łyżce oleju. Nadziewać makaronowe rurki przygotowanym farszem i układać w naczyniu żaroodpornym,wysmarowanym odrobiną oleju ,na wierzch wyłożyć pieczarki, zalać resztą sosu z farszem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180ºC przez 25-30 min. Posypać startym żółtym serem i włożyć do piekarnika na 10min (do momentu, aż ser się rozpuści). Przed podaniem udekorować listkami bazylii.