Malinowy poncz

15 stycznia 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • sok z 1 cytryny
  • po 1 szklance mrożonych malin i porzeczek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mocnej herbaty

Owoce rozgnieść, przecedzić przez 3 warstwy zwilżonej gazy. Gazę z pestkami i pozostałym miąższem włożyć do drugiego naczynia, zalać 2 szklankami wrzątku,pozostawić na 10 min,nie wyciskać. Dodać cukier, sok z owoców i sok z cytryny, mieszać, aż cukier się rozpuści, wystudzić. Sok wymieszać z zimną herbatą. Schłodzić. Podawać z malinami i kostkami lodu. Można dodać szklankę słodkiego wina.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....