Sernikowe browni z malinami

29 października 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 100 g mlecznej i 100 g gorzkiej czekolady, 20dag margaryny, 40 dag cukru pudru, 5 jajek, 11 dag mąki pszennej, 1/2 kg twarogu półtłustego, cukier waniliowy, 15 dag malin.

Czekolady połamać na kawałki i stopić, następnie przestudzić. Margarynę utrzeć z 25 dag cukru pudru. Po kolei dodać 3 jajka. Wlać stopioną czekoladę. Na koniec dodać mąkę. 3/4 masy wlać do natłuszczonej i  wyłożonej papierem formy o wym. 24x27cm. Twaróg utrzeć z resztą pudru, jajek oraz cukrem waniliowym. Wylać do formy. Ostrożnie wlać resztę masy czekoladowej. Wierzch posypać malinami. Piec 45-60min w temp. 170st.

Bardzo lubimy brownie a połączenie go z masą serową daje pyszny efekt. Ciasto jest wilgotne, przepełnione czekoladą, a  malinki stanowią smaczny dodatek.

file1351539005



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.