Makarony z brukwią i parówkami

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki makaronu świderki
  • 1 duża brukiew
  • 3 marchewki
  • 15 dag żółtego sera
  • 2 parówki
  • 0,5 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sól pieprz do smaku
  • surówka warzywna
  • koperek
  • bazylia

PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlać wodę i zagotować. Brukiew i marchewki obrać,opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować do miękkości. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić brukiew z pokrojoną na plastry parówką.Przyprawić solą,pieprzem oraz bazylią.Podsmażyć.Do śmietany dodać mąkę,wymieszać i połączyć z bruczką. Zdjąć patelnie z ognia i wrzucić ugotowany makaron. Wymieszać i przełożyć na talerz.Wokół wyłożyć surówkę oraz ser żółty. Posypać koperkiem

file1351531089



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz