Makaronowe „sprzątanie lodówki”

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 g suchego makaronu świderki

1 kostka rosołowa – bulion drobiowy

1 średnia cebula

1 puszka groszku konserwowego

250 g dowolnych wędlin

½  łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

¼ łyżeczki wegety

4 plastry żółtego sera

olej do smażenia

Wykonanie:

Cebulę i wędliny kroimy w kostkę. Groszek osączamy z zalewy.

Makaron wraz z kostką rosołową wrzucamy do wrzątku i gotujemy al. dente. Wylewamy na durszlak, nie przelewamy zimną wodą. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wędliny. Smażymy przez 5 minut, następnie dodajemy cebulę. Gdy cebula nabierze lekko złotego koloru wsypujemy makaron, groszek i przyprawy. Smażymy przez około 5 minut często mieszając.

Na makaron kładziemy plastry żółtego sera i smażymy pod przykryciem jeszcze przez 2 minuty.

file1256827660



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...