Makaronowa wariacja czyli makaron inaczej
250 g trzykolorowego makaronu route
250 g mięsa mielonego
1 duża marchewka
1 mała pietruszka
1/4 średniego selera
1 por (razem z zielona częścią)
1/3 słoika pędów bambusa w zalewie
1 opakowanie krojonych pomidorów
3 ząbki czosnku
słodka i ostra papryka
sól, pieprz
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Nastawić wodę ma makaron. Warzywa pokroić w zapałkę, pora w półplasterki. Mięso wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić marchewkę, pietruszkę i selera. Podsmażyć 5-10 minut. Dodać mięso. Kiedy zmieni kolor dodać pora i bambusa. Smażyć 10 minut.
Na patelnie wlać pomidory z kartonika, dokładnie wymieszać, podsmażyć 5 minut, doprawić do smaku i dodać ugotowany al dente makaron. Wymieszać. Podawać udekorowane zieleniną. Smacznego :)