Makaron ze szpinakiem

28 marca 2013,
dodał: czarrna
Artykuł zewnętrzny

Składniki
100 g ulubionego makaronu
100 g szpinaku w liściach (u mnie mrożony)
3-4 plastry boczku
4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
ser do posypania
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia

Szpinak rozmrozić na patelni z dodatkiem wody. Przełożyć do miseczki. Boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, masło i podsmażyć mieszając przez 5 minut. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i wymieszać na patelni z dodatkami. Podawać posypane serem. Smacznego :)

file1364505366



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...