Makaron ze szpinakiem

28 marca 2013,
dodał: czarrna
Artykuł zewnętrzny

Składniki
100 g ulubionego makaronu
100 g szpinaku w liściach (u mnie mrożony)
3-4 plastry boczku
4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
ser do posypania
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia

Szpinak rozmrozić na patelni z dodatkiem wody. Przełożyć do miseczki. Boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, masło i podsmażyć mieszając przez 5 minut. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i wymieszać na patelni z dodatkami. Podawać posypane serem. Smacznego :)

file1364505366



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....