Makaron ze serem

11 kwietnia 2013,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

To się nazywa błyskawiczny obiad:)

250g makaronu, np. świderków
200g twarogu
200g waniliowego serka homogenizowanego
cukier
dżem

Makaron gotujemy do miękkości. W tym czasie rozdrabniamy twaróg widelcem, dodajemy serek homogenizowany i dokładnie mieszamy. Ugotowany i odcedzony makaron rozkładamy na talerze i na wierzch kładziemy masę z twarogu i serka homogenizowanego. Dekorujemy łyżeczką dżemu. Dla niektórych smakoszy danie może wydawać się za mało słodkie więc możemy dodatkowo posypać cukrem.

file1365674714



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...