Makaron z warzywami
Artykuł zewnętrzny
-cebula
-200 g makaronu penne
-100 g pieczarek
-czerwona papryka
-puszka kukurydzy
-2 pomidory
-100 g żółtego sera
-oliwa z oliwek
-oregano
-ostra papryka w proszku
-sól,pieprz
Makaron penne ugotować al dente w osolonym wrzątku,odcedzić.Cebulę obrać i posiekać, przesmażyć na 2 łyżkach oliwy rozgrzanej w głębokiej patelni.Dodać oczyszczone i umyte pieczarki posiekane w plasterki,paprykępokrojoną w kostkę oraz osączoną z zalewy kukurydzę.Pomidory umyć i osuszyć pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię z pozostałymi skłądnikami.Można podlać odrobiną wody,żeby warzywa się nie przypaliły.Do warzyw dodać makaron,posypać startym serem i doprawic solą,pieprzem,papryką i oregano.