Makaron z szynką w sosie chrzanowym

29 czerwca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 20 min.

Składniki:


– makaron grube nitki
– 20 dkg szynki
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– 400 ml śmietany 30%
– 2 łyżeczki chrzanu
– 3 łyżki masła
– 1 serek topiony
– sól, pieprz
– gałka muszkatołowa
– zielony groszek
– pietruszka


Makaron ugotować al’dente. Szynkę i cebulę pokroić w długie paski. Na patelni na maśle podsmażyć cebulę, posolić. Dodać czosnek, wymieszać. Dodać szynkę i groszek, wymieszać. Śmietanę wymieszać z chrzanem, dodać rozdrobniony serek, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową (można użyć blendera). Wlać do szynki, wymieszać, nie gotować. Makaron odcedzić, wlać sos, wszystko wymieszać i przełożyć na talerz. Posypać pietruszką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...