Makaron z sosem truskawkowo-śmietanowym

23 sierpnia 2012, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Makaron o grubszej formie gotujemy bez dodatku soli, ale warto dodać do gotującej wody łyżeczkę masła.
Sos truskawkowo- śmietanowy:
200 ml śmietany 12%
około kilograma truskawek
2 łyżki brązowego cukru
Sposób wykonania:
3/4 truskawek kroimy po umyciu na ćwiartki, zasypujemy cukrem i dusimy na bardzo wolnym ogniu około 5 minut, cały czas mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i zagotowujemy całość. I koniec :)
Sosem polewamy makaron, posypujemy resztą pokrojonych owoców.

file1345749367



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...