Makaron z sosem pietruszkowym

26 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Makaron z sosem pietruszkowym

Składniki:

0,5 kg makaronu
4 do 6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin
10 do 12 dużych ząbków czosnku, drobno posiekane
1 szklanka liści pietruszki
1/2 szklanki świeżo startego sera
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wrzącej wodzie, odsączyć i przełożyć do garnka lub miski zostawiając trochę wody z makaronu. Na patelni podsmażyć czosnek, stale mieszając przez 2 do 3 min. Dodać trzy czwarte szklanki pietruszki, sól i pieprz do smaku. Zdjąć z ognia. Polać sosem po makaronie i wymieszać dokładnie, dodając trochę wody w razie potrzeby. Posypać tartym serem i pozostałą pietruszką.



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...