Makaron z sosem pietruszkowym

26 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Makaron z sosem pietruszkowym

Składniki:

0,5 kg makaronu
4 do 6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin
10 do 12 dużych ząbków czosnku, drobno posiekane
1 szklanka liści pietruszki
1/2 szklanki świeżo startego sera
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wrzącej wodzie, odsączyć i przełożyć do garnka lub miski zostawiając trochę wody z makaronu. Na patelni podsmażyć czosnek, stale mieszając przez 2 do 3 min. Dodać trzy czwarte szklanki pietruszki, sól i pieprz do smaku. Zdjąć z ognia. Polać sosem po makaronie i wymieszać dokładnie, dodając trochę wody w razie potrzeby. Posypać tartym serem i pozostałą pietruszką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz