Makaron z sosem chili-pomidorowym

12 kwietnia 2013, dodał: sylwiach
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 300 g makaronu świderki
  • 3 średnie,dojrzałe pomidory
  • papryczka chili
  • sól,pieprz do smaku
  • garść świeżej natki pietruszki
  • słodka papryka
  • bazylia suszona

Na poczatek odmierzyłam 700 ml zimnej wody,wlałam na patelnię i wsypałam do niej makaron. Przykryłam pokrywką i podłączyłam gaz. Gdy się gotowało,sparzyłam trzy dojrzałe pomidory i pokroiłam je w cząstki. Przełożyłam do wysokiego pojemnika i dodałam ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku,garść świeżej natki pietruszki i pół średniej wielkości papryczki chili. Wszystko dokładnie zmiksowałam blenderem.

Przelałam sos do prawie ugotowanego makaronu,doprawiłam do smaku solą,pieprzem,słodką papryką i suszoną bazylią. Poddusiłam jeszcze chwilę i nakładałam na talerze. Mąż posypał jeszcze mozzarellą,gdyż lubi makaron z serem :)



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...