Makaron z rybą lub przegrzebkami i kaparami

24 marca 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 filety rybne lub przegrzebki
¼ kg makaronu nitki
pieprz i sól
1 łyżka oliwy z oliwek
3 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki białego wina wytrawnego
3 łyżki kaparów
1/2 cytryny
1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki

Przygotowanie:

Filety doprawić solą i pieprzem, nadać okrągły kształt. 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oliwy z oliwek roztopić w dużej patelni i usmażyć rybę. Zdjąć z patelni. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć czosnek, wlać wino, dodać kapary i sok z cytryny. Gotować, aż sos zmniejszy objętość o 1/3 (około 5 min.). Zdjąć z ognia, dodać pozostałe 2 łyżki masła. Wymieszać ze świeżą pietruszką. Przełożyć na talerze. Na wierzchu makaronu położyć rybę, polać sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D