Makaron z rybą lub przegrzebkami i kaparami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Makaron z rybą lub przegrzebkami i kaparami

24 marca 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

2 filety rybne lub przegrzebki
¼ kg makaronu nitki
pieprz i sól
1 łyżka oliwy z oliwek
3 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki białego wina wytrawnego
3 łyżki kaparów
1/2 cytryny
1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki

Przygotowanie:

Filety doprawić solą i pieprzem, nadać okrągły kształt. 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oliwy z oliwek roztopić w dużej patelni i usmażyć rybę. Zdjąć z patelni. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć czosnek, wlać wino, dodać kapary i sok z cytryny. Gotować, aż sos zmniejszy objętość o 1/3 (około 5 min.). Zdjąć z ognia, dodać pozostałe 2 łyżki masła. Wymieszać ze świeżą pietruszką. Przełożyć na talerze. Na wierzchu makaronu położyć rybę, polać sosem.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czyżby remont?
Uwielbiam remonty,prawdziwą demolkę w domu,by móc później sobie posprzątać i delektować się pięknem wnętrza.
Dom spokojnej starości
Na starość to tylko dom spokojniej starości, przynajmniej będę miała towarzystwo, odpowiednią opiekę medyczną....
Zmarszczki i bruzdy
Zmarszczki i bruzdy to efekt starzenia się skóry. Możemy podzielić je na dwa rodzaje:...