Makaron z rybą lub przegrzebkami i kaparami

24 marca 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 filety rybne lub przegrzebki
¼ kg makaronu nitki
pieprz i sól
1 łyżka oliwy z oliwek
3 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki białego wina wytrawnego
3 łyżki kaparów
1/2 cytryny
1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki

Przygotowanie:

Filety doprawić solą i pieprzem, nadać okrągły kształt. 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oliwy z oliwek roztopić w dużej patelni i usmażyć rybę. Zdjąć z patelni. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć czosnek, wlać wino, dodać kapary i sok z cytryny. Gotować, aż sos zmniejszy objętość o 1/3 (około 5 min.). Zdjąć z ognia, dodać pozostałe 2 łyżki masła. Wymieszać ze świeżą pietruszką. Przełożyć na talerze. Na wierzchu makaronu położyć rybę, polać sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.