Makaron z pomidorkami cherry i mozzarellą

27 marca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie kolorowego makaronu
  • 500 g pomidorków cherry
  • 120 ml oliwy
  • garść liści bazylii
  • 1 opakowanie mozzarelli
  • 1 ząbek czosnku
  •  sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy al. Dente w lekko osolonej wodzie. Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Dodajemy oliwę, posiekane listki bazylii i zmiażdżony czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, po czym łączymy z gorącym makaronem. Przed podaniem posypać pokrojoną w kostkę mozzarellą. Udekorować listkami bazylii.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...