Makaron z pieczarkami i boczkiem

14 marca 2011,
dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Smacznie, szybko,tanio.

składniki:

25 dkg grubszego makaronu, np.świderki, muszelki, rurki, kolanka,…

20 dkg.boczku,

25 dkg.pieczarek,

1 cebula,

1 mały ząbek czosnku,

szczypta bazylii,

sól i pieprz

Przygotowanie: Makaron gotować ok.8-10 min.Boczek pokroić w kostkę i chwilę podsmażyć.Dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i cebulkę,następnie posiekany ząbek czosnku-wszystko razem podsmażyć jeszcze przez następne 10-15 minut.Do ugotowanego i odcedzonego makaronu przekładamy podsmażone składniki i dokładnie mieszamy.Przyprawiamy do smaku solę,pieprzem i bazylią.

file1300104878



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...