Makaron z pieczarkami i boczkiem

14 marca 2011,
dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Smacznie, szybko,tanio.

składniki:

25 dkg grubszego makaronu, np.świderki, muszelki, rurki, kolanka,…

20 dkg.boczku,

25 dkg.pieczarek,

1 cebula,

1 mały ząbek czosnku,

szczypta bazylii,

sól i pieprz

Przygotowanie: Makaron gotować ok.8-10 min.Boczek pokroić w kostkę i chwilę podsmażyć.Dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i cebulkę,następnie posiekany ząbek czosnku-wszystko razem podsmażyć jeszcze przez następne 10-15 minut.Do ugotowanego i odcedzonego makaronu przekładamy podsmażone składniki i dokładnie mieszamy.Przyprawiamy do smaku solę,pieprzem i bazylią.

file1300104878



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...