Makaron z kurczakiem i brokułem w sosie czosnkowym
Artykuł zewnętrzny
składniki:
25 dag makaronu świderki, 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 mały brokuł, olej do smażenia, sól, pieprz, tymianek, przyprawa do kurczaka.
Sos czosnkowy: 1 mały jogurt naturalny, 2 łyżki majonezu, 2 ząbki czosnku.
Makaron ugotować. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Przyprawić solą pieprzem i przyprawą do kurczaka. Wodę zagotować, posolić i dodać łyżeczkę cukru i ugotować na półtwardo różyczki brokuła.
Czosnek rozgnieść, dodać jogurt, majonez i dokładnie wymieszać.
Przełożenie: cześć makaronu na to cześć kurczaka posypać tymiankiem następnie znowu makaron kurczak brokuł- całość polać sosem czosnkowym i posypać tymiankiem.