Makaron z indykiem w sosie cytrynowym

14 kwietnia 2013, dodał: MQUISPE
Artykuł zewnętrzny

Przygotowanie ok 30-40 min. 1 porcja ok 650 kcal

 Składniki na 4 porcje:

250 g makaronu

sól, pieprz

300 g piersi z indyka (lub kurczaka)

2 marchewki

1 pęczek dymki

2 łyżki oliwy

szklanka rosołu

200 g śmietany

po 2-3 łyżki soku z cytryny i jasnej zasmażki

Do dekoracji:

pietruszka, plasterki cytryny

 Przygotowanie:

1. Ugotować makaron w dużej ilości wody według przepisu na opakowaniu.

2. Piersi z indyka pokroić na małe kawałki. Marchew dokładnie umyć, obrać i drobno pokroić w słupki, dymkę umyć i posiekać.

3. Rozgrzać oliwę lub olej w dużym rondlu i smażyć mięso razem z marchewką i dymką. Gdy indyk i warzywa się zarumienią, doprawić solą i pieprzem , a następnie zalać rosołem. Doprawić do wrzenia i gotować ok. 5 min na średnim ogniu. Potem dodać śmietanę i sok z cytryny, zagotować , a następnie dodać zasmażkę i jeszcze raz zagotować doprowadzając do wrzenia.

4. Makaron odcedzić , podzielić na porcje. Każdą porcje polać dużą ilością sosu, ozdobić plasterkiem cytryny i pietruszką

 

SMACZNEGO !!!

file1365950341



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...