Makaron z grillowanymi warzywami

23 marca 2013, dodał: doprawionefantazja
Artykuł zewnętrzny

Wiosenna bomba kolorów na talerzu, zachwyci z pewnością nie tylko smakoszy makaronu! :) Aromatyczne warzywa skropione oliwą, w połączeniu z makaronem stanowią smaczne, sycące i zdrowe danie :)

 

Składniki:

  • 500 g makaronu kokardki
  • papryka
  • bakłażan
  • 3 małe cukinie
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • parmezan
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Paprykę, cukinię, bakłażana i marchewkę pokrój w niezbyt grube prążki, a cebulę w pół talarki. Następnie przełóż do miski, skrop oliwą i obtocz w przyprawach. Przełóż na blachę i podpiecz przez 20 min w temp 230C.

W garnku zagotuj wodę z solą, wrzuć makaron i ugotuj al dente. Gotowy odcedź na sitku i ponownie przełóż do garnka, dodaj zgrillowane warzywa i delikatnie wymieszaj.


Na talerz nałóż porcję makaronu i posyp startym parmezanem.

 

file1364063699



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺