Makaron z grillowanymi warzywami

23 marca 2013,
dodał: doprawionefantazja
Artykuł zewnętrzny

Wiosenna bomba kolorów na talerzu, zachwyci z pewnością nie tylko smakoszy makaronu! :) Aromatyczne warzywa skropione oliwą, w połączeniu z makaronem stanowią smaczne, sycące i zdrowe danie :)

 

Składniki:

  • 500 g makaronu kokardki
  • papryka
  • bakłażan
  • 3 małe cukinie
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • parmezan
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Paprykę, cukinię, bakłażana i marchewkę pokrój w niezbyt grube prążki, a cebulę w pół talarki. Następnie przełóż do miski, skrop oliwą i obtocz w przyprawach. Przełóż na blachę i podpiecz przez 20 min w temp 230C.

W garnku zagotuj wodę z solą, wrzuć makaron i ugotuj al dente. Gotowy odcedź na sitku i ponownie przełóż do garnka, dodaj zgrillowane warzywa i delikatnie wymieszaj.


Na talerz nałóż porcję makaronu i posyp startym parmezanem.

 

file1364063699



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...