Makaron z cukinią curry
Artykuł zewnętrzny
200 g makaronu spaghetti
1 młoda cukinia
1 cebula
curry, imbir,
gałka muszkatołowa,
sos sojowy
sol, pieprz
Pół paczki makaronu ugotować al dente;pokrojona cebulę smażyć na oliwie przez 2 minuty, pokroić w plasterki 2 małe cukinie i dodać do cebuli, usmażyć do miękkości.
Do kilku łyżek bulionu dodać curry, wlać do cukinii, przyprawić solą i pieprzem i dowolnymi przyprawami; wyłożyć na makaron.
Składniki:
200 g makaronu spaghetti
1 młoda cukinia
1 cebula
curry, imbir,
gałka muszkatołowa,
sos sojowy
sol, pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente; pokrojoną cebulę smażyć na oliwie przez 2 minuty, pokroić w plasterki 2 małe cukinie i dodać do cebuli, usmażyć do miękkości.
Do kilku łyżek bulionu dodać curry, wymieszac i wlać do cukinii, przyprawić solą i pieprzem i dowolnymi przyprawami; wyłożyć na makaron.