Makaron w sosie prowansalskim

26 marca 2013,
dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 piersi z kurczaka
200 g makaronu wstążki, świderki itp
250 ml śmietany 12%
100 ml wody
zioła prowansalskie
trochę soku z cytryny
sól, pieprz

Wycisnąć cytrynę tak by uzyskać trochę soku.
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie, aż będzie złocisty.
Śmietanę wymieszać z wodą, z ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny.
Następnie wlać do kurczaka i dusić ok 10 min razem.
Makaron ugotować, odcedzić i przelać zimną wodą.
Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

file1364291253



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...