Makaron soba z groszkiem cukrowym , nerkowcami i sezamem

30 sierpnia 2012, dodał: Karolina
Artykuł zewnętrzny

Smażę na łyżce oliwy zgnieciony ząbek czosnku i łyżeczkę startego świeżego imbiru. Dodaję szklankę mrożonego groszku cukrowego, a gdy się rozmrozi, wsypuję słupki marchewki i posiekaną białą cześć dymki. Czekam ok. 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Po czym mieszam je z 3/4 szklanki ugotowanego makaronu gryczano-pszennego soba (ew. razowego spaghetti), 1/2 łyżki sezamu podprażonego na patelni i 2 łyżkami połówek nerkowców.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...