Makaron soba z groszkiem cukrowym , nerkowcami i sezamem

30 sierpnia 2012,
dodał: Karolina
Artykuł zewnętrzny

Smażę na łyżce oliwy zgnieciony ząbek czosnku i łyżeczkę startego świeżego imbiru. Dodaję szklankę mrożonego groszku cukrowego, a gdy się rozmrozi, wsypuję słupki marchewki i posiekaną białą cześć dymki. Czekam ok. 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Po czym mieszam je z 3/4 szklanki ugotowanego makaronu gryczano-pszennego soba (ew. razowego spaghetti), 1/2 łyżki sezamu podprażonego na patelni i 2 łyżkami połówek nerkowców.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...