Makaron razowy z sosem serowo-pieczarkowym

30 sierpnia 2012, dodał: Edyta
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 2 osób:

  • 25 dag pieczarek
  • 12,5 dag sera brie
  • mała cebula
  • 170 ml śmietany
  • sól
  • pieprz ziołowy (użyłam pieprzu firmy Marsyl)
  • makaron żytni razowy (użyłam makaronu Bartolini)

Wykonanie:

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (gotowałam 8 minut).
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na patelni.
  3. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce, wrzucić do cebuli i dusić 10 minut.
  4. Ser brie pokroić i wrzucić do składników na patelni. Mieszać do momentu rozpuszczenia się sera.
  5. Wlać śmietanę, doprawić pieprzem ziołowym Marsyl i solą. Chwilkę podgotować.
  6. Makaron razowy Bartolini polać sosem. Smacznego!