Makaron po chińsku

28 marca 2013, dodał: czarrna
Artykuł zewnętrzny

Składniki
1 filet z kurczaka
1/2 opakowania makaronu błyskawicznego (125 g)
1 marchewka
1/4 średniego selera
kilka grzybów mun
1/2 papryki
kawałek pora
1 cm imbiru świeżego
1 op. marynaty orientalnej Kamis
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka maki ziemniaczanej
olej arachidowy do smażenia
Sposób przyrządzenia

Kurczaka pokroić w paseczki, wymieszać z marynatą, przykryć i wstawić do lodówki. Namoczone wcześniej grzyby pokroić w paseczki, pora w półplasterki, paprykę, marchewkę i selera w zapałkę. Makaron zalać wrzątkiem, pozostawić na 4 minuty i odcedzić.

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju arachidowego, wrzucić kurczaka i podsmażyć przez 3-4 minuty. Mięso wyjąć, dolać łyżkę oleju, wrzucić marchewkę i selera, podsmażyć 2-3 minuty, dodać grzyby, paprykę i pora. Wymieszać. Dodać starty imbir. Ciągle mieszając smażyć 5 minut na dużym ogniu. Dodać mięso i makaron, smażyć kolejne kilka minut. Polać 1 łyżką sosu sojowego.

Na koniec rozmieszać mąkę ziemniaczaną w wodzie z moczenia grzybów i zalać nią smażący się makaron. Dokładnie wymieszać i po 2 minutach gotowe :)

file1364505291



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...