Makaron z pieczarkami i szynką

8 kwietnia 2013, dodał: grzesio
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 40 dag makaronu pióra
  • 30 dag pieczarek
  • 1 mały por
  • 2 pomidory
  • 20 dag szynki wędzonej
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 10 dag kremówki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • Sól, pieprz

WYKONANIE:

  1. W szerokim rondlu rozgrzej olej. Włóż oczyszczony, posiekany por i podsmaż na złoty kolor.  Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę oraz pokrojone na plasterki pieczarki. Smaż razem 5-6 minut, mieszając, aż pieczarki puszczą sok.
  2. Dodaj sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Dopraw czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wlej śmietanę, wsyp posiekaną bazylię i zagotuj.
  3. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu,( do wody możesz dodać kostkę rosołową), osącz, polej sosem z pieczarkami. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.

 

file1365451999



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...