Makaron penne ze szpinakiem i szynką | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Makaron penne ze szpinakiem i szynką

23 marca 2012, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

40 dag makaronu
– opakowanie mrożonego szpinaku lub 50 dag świeżego
– 25 dag szynki
– 2 ząbki czosnku
– sól, pieprz, gałka muszkatałowa
– 2 łyżki oleju
– łyżka masła
– tarty parmezan

Szpinak lekko rozmrozić i poddusić na oleju  wymieszanym z masłem. Dodać przepuszczony przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Makaron ugotować, wymieszać ze szpinakiem i pokrojoną w kostkę szynką. Całość posypać parmezanem.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz