Makaron penne ze szpinakiem i szynką

23 marca 2012,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

40 dag makaronu
– opakowanie mrożonego szpinaku lub 50 dag świeżego
– 25 dag szynki
– 2 ząbki czosnku
– sól, pieprz, gałka muszkatałowa
– 2 łyżki oleju
– łyżka masła
– tarty parmezan

Szpinak lekko rozmrozić i poddusić na oleju  wymieszanym z masłem. Dodać przepuszczony przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Makaron ugotować, wymieszać ze szpinakiem i pokrojoną w kostkę szynką. Całość posypać parmezanem.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....