Makaron penne z serem camembert
Artykuł zewnętrzny
Makaron penne – 200 g
Camembert – 1 opakowanie
Papryka czerwona – 2 sztuki
Papryka żółta – 2 sztuki
Szparagi zielone – 8 sztuk
Pomidorki koktailowe – 8 sztuk
Cukinia – 15 plastrów
Koper ogrodowy
Składniki:
Makaron penne – 200 g
Camembert – 1 opakowanie
Papryka czerwona – 2 sztuki
Papryka żółta – 2 sztuki
Szparagi zielone- 8 sztuk
Pomidorki koktailowe – 8 sztuk
Cukinia – 15 plastrów
Koper ogrodowy
Przygotowanie:
1. Makaron penne gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie około 15 minut.
2. Ser Camembert kroimy w trójkąty.
3. Papryki kroimy w paski. Gotujemy szparagi.
4. Cukinie kroimy w plastry, następnie grillujemy z obu stron.
5. Pomidorki oraz koperek myjemy. Koper siekamy.
6. Makaron mieszamy z warzywami, dodajemy ser. Koperek łączymy z odrobiną oliwy i polewamy danie. Delikatnie mieszamy.