Makaron penne z mięsem i warzywami

12 kwietnia 2013, dodał: sylwiach
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 gram makaronu rurki

mała cebula

sos bolognese w słiku

pół czerwonej papryki

mała marchewka

2 plastry surowego schabu

50 ml białego półsłodkiego wina

żółty ser

Zagotowujemy makaron w lekko osolonej wodzie,z dodatkiem łyżki oliwy. W tym czasie przygotowujemy sos. Plastry schabu kroimy w paski.Cebulę w cienkie piórka,marchew obieramy i kroimy w słupki.Paprykę kroimy w paski. Na patelnię wlewamy około 3 łyżek oleju i podsmażamy mięso.Przekładamy do małego garnka. Na patelnię wrzucamy pokrojone warzywa i również obsmażamy.Przekładamy do mięsa i zalewamy sosem.Dusimy na małym ogniu około 15 miut.Często mieszamy.

Na talerze nakładamy po porcji ugotowanego makaronu.Polewamy sosem.Dookoła posypujemy startym serem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz