Makaron penne z mięsem i warzywami

12 kwietnia 2013, dodał: sylwiach
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 gram makaronu rurki

mała cebula

sos bolognese w słiku

pół czerwonej papryki

mała marchewka

2 plastry surowego schabu

50 ml białego półsłodkiego wina

żółty ser

Zagotowujemy makaron w lekko osolonej wodzie,z dodatkiem łyżki oliwy. W tym czasie przygotowujemy sos. Plastry schabu kroimy w paski.Cebulę w cienkie piórka,marchew obieramy i kroimy w słupki.Paprykę kroimy w paski. Na patelnię wlewamy około 3 łyżek oleju i podsmażamy mięso.Przekładamy do małego garnka. Na patelnię wrzucamy pokrojone warzywa i również obsmażamy.Przekładamy do mięsa i zalewamy sosem.Dusimy na małym ogniu około 15 miut.Często mieszamy.

Na talerze nakładamy po porcji ugotowanego makaronu.Polewamy sosem.Dookoła posypujemy startym serem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...