Makaron łódeczki po włosku

26 czerwca 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

gotowe w 30 minut…

Włoski Sos pomidorowy z wędzoną słoniną

Włoski makaron Fusilli tricolore z bazylią i czerwonymi burakami

Mielone mięso

cebula

Sól

pieprz

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej, dodać mielone mięso i startą na grubej tarce cebulę. Smażyć przez 10 minut, mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Jak już mięso się usmaży, wlać sos pomidorowy ze słoika i wymieszać. Jak będzie za gęste dolać ½ szklanki wody. Wszystko razem zagotować i jeszcze chwilkę podgrzewać. Doprawić wedle własnego gustu. Na talerze wyłożyć makaron, polać przygotowanym sosem, można posypać świeżą bazylią.

file1309122286



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz