Makaron kokardki ziemniaczano-pomidorowy

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 250 g ugotowanych ziemniaków
  • Ok. 2 szklanki mąki
  • Kilka łyżek przecieru pomidorowego
  • Łyżeczka maku

Ziemniaki zmielić, dodać przecier, przesianą mąkę (tyle, ile się wgniecie) mak i wyrobić twarde ciasto. Rozwałkować cienko, pokroić na małe prostokąty (ok. 1 cm×2cm), formować kokardki i ułożyć do wyschnięcia.

file1289714316



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...