Makaron kokardki ziemniaczano-pomidorowy

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 250 g ugotowanych ziemniaków
  • Ok. 2 szklanki mąki
  • Kilka łyżek przecieru pomidorowego
  • Łyżeczka maku

Ziemniaki zmielić, dodać przecier, przesianą mąkę (tyle, ile się wgniecie) mak i wyrobić twarde ciasto. Rozwałkować cienko, pokroić na małe prostokąty (ok. 1 cm×2cm), formować kokardki i ułożyć do wyschnięcia.

file1289714316



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....