Makaron conchiglioni z kurczakiem i selerem w sosie pleśniowym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Makaron conchiglioni z kurczakiem i selerem w sosie pleśniowym

11 marca 2013, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

2 selery naciowe
oliwa
kurczak pierś
serek mascarpone 1,5 opakowania
ser pleśniowy Lazur ok. 250 gram
makaron conchiglioni

Przygotowanie:

Selery obrać, pokroić w słupki, udusić lekko na patelni z dodatkiem soli i oliwy. Kurczaka pokroić w małe kawałki, posolić, popieprzyć i podsmażyć na osobnej patelni. Gdy seler będzie miękki zdejmujemy z gazu i dorzucamy do niego serek mascarpone. W metalowej misce położonej na garnku z gotująca się wodą rozpuszczamy ser pleśniowy (można go wcześniej podziabać widelcem). Gdy ser pleśniowy zrobi się miękki dorzucamy do niego selera z mascarpone i pokruszone orzechy włoskie.

Podajemy z makaronem conchiglioni.

file1363003122

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...