URODA I ZDROWIE

Makaron Conchiglie Rigate z kurczakiem i serem gorgonzola

12 lutego 2015, dodał: Damian Dragański

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma Conchiglie Rigate
  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g pieczarek
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 100 g startego sera gorgonzola
  • 3/4 szklanki startego parmezanu
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

Pierś kurczaka kroimy w kawałki i posypujemy solą oraz pieprzem. Połowę smażymy na patelni z łyżką oliwy z oliwek do momentu, aż zbrązowieje. Wysmażoną pierś odkładamy na talerz i postępujemy tak samo z drugą częścią. Następnie kroimy pieczarki w plastry i smażymy na łyżce oliwy przez 5-8 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodajemy usmażoną pierś z kurczaka i śmietanę doprowadzając całość do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez 3 minuty bez przykrycia.

W garnku mieszamy ser gorgonzola z parmezanem, solą, pieprzem i gotujemy około 1 minuty. Roztopione sery dodajemy do kurczaka i delikatnie mieszamy z makaronem i pietruszką.

Gotowe danie posypujemy pozostałym parmezanem.

file1423754013

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdy dziąsła krwawią...
> Hello.Kitty napisał/a:> Dawaj namiar na tego dentystę, też chętnie kupię od niego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
Po tygodniu miała jednak dosyć śpiewania w kółko tych samych piosenek sprzed...
Jestem debilem - dałem jej odejść..…
Zauważyłam, że faceci obecnie to tak przeginają - próbują, na ile kobieta bezie tolewrancyjna,...
utłuczony palec
Warto schładzać to miejsce i obserwować, jeśli jest opuchnięcie dłużej to bez lekarza...