Mahi Mahi z grilla
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1/4 łyżeczki chilli w proszku i soli
1/8 łyżeczki kminku i pieprzu
4 filety Mahi Mahi (in. złota makrela, koryfena, smagla)
Sałatka: 1 dojrzałe mango, obrane i pokrojone
1 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
1/2 średniej czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę
3 łyżki soku z limonki
2 łyżki posiekanej kolendry
1/4 łyżeczki soli
nonstick spray lub oliwa
1/8 łyżeczki kminku i pieprzu
4 filety Mahi Mahi (in. złota makrela, koryfena, smagla)
Sałatka: 1 dojrzałe mango, obrane i pokrojone
1 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
1/2 średniej czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę
3 łyżki soku z limonki
2 łyżki posiekanej kolendry
1/4 łyżeczki soli
nonstick spray lub oliwa
Przygotowanie:
W małej misce wymieszać chilli w proszku, sól, kminek i pieprz. Filety rybne ułożone na tacce, posypać równomiernie mieszankę przypraw. Ryby spryskać nonstick lub pokropić oliwą. Grillować ok. 6-8 min, obracając metalową łopatką. Podawać posypane sałatką i kawałkami cytryny/limonki. Sałatka: Wymieszać wszystkie składniki salsy w naczyniu, przykryć i odstawić.
W małej misce wymieszać chilli w proszku, sól, kminek i pieprz. Filety rybne ułożone na tacce, posypać równomiernie mieszankę przypraw. Ryby spryskać nonstick lub pokropić oliwą. Grillować ok. 6-8 min, obracając metalową łopatką. Podawać posypane sałatką i kawałkami cytryny/limonki. Sałatka: Wymieszać wszystkie składniki salsy w naczyniu, przykryć i odstawić.