Mahi Mahi z grilla

14 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Mahi Mahi z sałatką owocową z grilla
Składniki:
1/4 łyżeczki chilli w proszku i soli
1/8 łyżeczki kminku i pieprzu
4 filety Mahi Mahi (in. złota makrela, koryfena, smagla)
Sałatka: 1 dojrzałe mango, obrane i pokrojone
1 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
1/2 średniej czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę
3 łyżki soku z limonki
2 łyżki posiekanej kolendry
1/4 łyżeczki soli
nonstick spray lub oliwa
Przygotowanie:
W małej misce wymieszać chilli w proszku, sól, kminek i pieprz. Filety rybne ułożone na tacce, posypać równomiernie mieszankę przypraw. Ryby spryskać nonstick lub pokropić oliwą. Grillować ok. 6-8 min, obracając metalową łopatką. Podawać posypane sałatką i kawałkami cytryny/limonki. Sałatka: Wymieszać wszystkie składniki salsy w naczyniu, przykryć i odstawić.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...